2års kris på Justin.

2009-09-28 @ 23:20:15



(Justin i Mars 2008)

Trotsålder

2år 6år & 9år.
Det är dem vanligaste trotsåldrarna.
så då slutar justin med sin trots om 4månader? hehe



2 års krisen:
denna kris handlar om tillit och misstro.
Barnet vill gärna testa sina egna och föräldrarnas gränser. Barnet vill mycket men är ändå osäker. Den här är perioden då ”jag kan själv” kommer. Trotsen handlar mycket om barnets egen konflikt med sig självt. De vet vad de vill men ändå inte. Detta kan orsaka konflikter med omgivningen. Barnets viljor kolliderar med varandra i samma takt som föräldrarnas/omgivningens tålamod avtar.

 Du som förälder kan försöka visa mer förståelse för barnets starka känslor. Under denna period där allt är nytt för barnet, där viljorna är så starka, kan det vara skönt att ha fasta rutiner att falla på.
Eftersom den här är en mycket känslig period för barnet, bör man i det mån det är möjligt, undvika att ha barnvakter

Här upptäcker barnet sin egen vilja och även språket har blivit välutvecklat.
Tillsammans med upptäckten att man kan påverka omgivningen med sin vilja och med sitt språk prövas många föräldrar här för första gången ordentligt.

Barnet kan få kraftiga utbrott om dom inte får som dom vill och med verbal argumentation uppe på det kan man som förälder bli lite matt.

De vanligaste misstaget man gör är att man pratar för mycket med sin 2- åring och tror att de förstår mer än vad de faktiskt gör. Här handlar det mer om kort och tydligt språk från föräldern och mer visa med handling att de inte ska göra en viss sak.

Typiska konflikter som kan uppstå mellan barnet och föräldern kan vara tex att barnet kastar ner sin tallrik från bordet, tar av sig sina kläder, kastar sig på golvet i affären med mera.


Saker jag känner igen Justin på.
Kan SJÄLV
Osäker
kraftiga utbrott
testar gärna gränser
verbal argumentation




Så nu gäller det att göra om alla rutiner som gäller, även när mna är borta.
Det skall nu bli ändring på mat rutiner godis rutiner åka bort rutiner dvs allt som har med rutiner att göra.
Nu skall vi möta honom på ett annat sätt för att se om det funkar. Är så trött på han just nu för han slåss och han bråkar ja han är en kille med andra ord.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback